Gratis frakt över 1.500 kr. Vi förtullar!

Forus Cup 2010

Skriven av ROGER1234 - 27.09.2010 13:06:31

Her følger artikkel skrevet av Andreas B. Jensen som omhandler Forus Cup 2010. Elefun sponset stevnet med en Phoenix Model Cessna samt noen capser og øvrig småsnacks. Det ser ut til at alle koste seg på stevnet

FORUS CUP, 15 mai 2010. BORE

Årets Forus Cup ble et litt annerledes stevne enn ventet. For det første var det mange fra Forus RCK som deltok i både Sport og Nordic, og så ble stevnet avviklet på en dag. Grunnen var dystre værmeldinger om mye regn om søndagen. Og det viste seg å stemme. Hele søndagen silte regnet ned.
Det var påmeldt 6 i F3A, 6 i Nordic og 7 i Sport. Det gledelige var deltagelsen i Sport og Nordic, men det var beklagelig at det ikke var flere i F3A.
Det var breafing kl.09.00 av en ivrig stevneleder, Andreas. Første deltager i Sport startet kl. 09.20 og så gikk runde etter runde hele dagen. Morgenen startet men sol, 7 grader og 3.5 sek/m vind. Dette forandret seg utover dagen til skyet, 9 grader og en kald vind opp i 9 sek/m.

BILDE:

I Sport klassen var det en del flygere som viste at de hadde trent, og det var hele tiden en hard kamp om andre plassen. Det vekslet mellom Gunnar og Richard. Jostein var særs uheldig da en balanseror servo sa takk for seg og flyet havnet i bakken med avrevet motor.
I Nordic var det også intern konkurranse. Det mest dramatiske som skjedde her var en motor der nesering opplagringen løsnet og det ble landing før ferdigfløyet program.
Andreas var maks uheldig i første omgang F3A da motoren absolutt ikke ville starte.
Men han tok det igjen siden. Andreas var eneste i F3A som fløy forbrenningsmotor. De andre 5 brukte elektromotorer. Det er imponerende både å se og høre dagens elektromotorer som viser en helt utrolig kraft i vertikale øvelser.

BILDE:

BILDE:

BILDE:

BILDE:

BILDE:

Etter siste tur var fløyet, var det å gjøre ferdig resultatlistene og så var det premieutdeling i klubbhytta. Den nye klubbhytta fungerte meget bra for vår trofaste stevnesekretær Torgeir Siqveland, som nå hadde fått et utmerket datahjørne. Ellers fungerte klubbhuset bra for elektroflygerne der de hadde fulle muligheter for lading.
Stevneledelsen vil få takke både dommere og skrivere som utover dagen fikk en nokså kald jobb i stolene. Vi vil også takke våre sponsorer Sæland Hobby, Elefun og Norwegian Modellers.